WEBMISTRESS DISCLAIMER TAGBOARD

Hello creatures! Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog. Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a comment!


The Diva
Photobucket


Home Sweet Home

Tired? Let's Go Home! -click me-


Remember?

2012 February 이월
2012 January 일월
2011 December 십이월
2011 November 십일월
2011 October 시월
2011 September 구월
2011 August 팔월
2011 July 칠월
2011 June 유월
2011 May 오월
2011 April 사월
2011 March 삼월

Friends?

|

Chat with me!
sikit2 korea, sikit2 k-pop
Written @ 01:28


-"sudah2la kau berangan dgn mamat2 mata sepet tu.."
-"ek eleh..kpop..kpoop jer"
-"tak abes2 dgn cter korea die tuh"
-"lagi2 pasal korea korea korea"
-"eh, korea tu kapir laa...tak elok..."
-"kpop mempengaruhi remaja membunuh diri"
mcm2 lagi la kata2 prejudis thdp kpop/korea or yg bkaitan dgn K

ye, x dpt dnafikan lg demam korea dah mlanda msia, pdhl da bkurun lama dah, skang ni je bru nk sebok2 msia ni ..mule la gambar2 artis korea dok tepampang d dada2 akhbar.. nk lakukan jualan ker? majalah2 tempatan pn pandai dah wat liputan psl kpop nih..amboi, nmpk sgt ke x lakunye dulu? ni siap wat grup kpop wannabe skali..dolu2 tamau wat, skali hallyu wave dtg mula la nk cambah sana sini.pastu label diri m-pop kunun...pshhh..laughable btol lah. carik publisiti jalanan cara mudah, pantas..pathetic.

dulu aku mendiam je kalo org kutuk2 kpop ni..tp skang ni aku pn ada rasa sikit panas lah..kau nk kata kpop tu kapir ke plastik ke aku wat xpeduli jer, tp kalo da kate peminatnye itu ini, menyimpang agama la..ai, lebih2 la pulak..w/pn aku minat xde la aku g worship dorg tu smpi nk g sembah2. yg org tak suke tu senyap je la, perlu ke kutuk smpi mencarut2? aku pun anti artis len gak xde la aku nk g fucking shit kan artis tu, diam2 sudah la, da tak suke x pyh dga lgu die, xpyh sebok2 tau psl die..


kalau aku becerita pasal kpop pun kau nk bising wat pa? aku bukan tgok tv guna tv kau pn, ke kau yg bayar astro aku? aku beli brg kpop pn bkn suh kau yg bayar. nk kata aku bazir duit mak bapak? ey, come on la, mak bapak aku tak kisah pn yg kau kisah kenape? even aku mlalak2 lagu korea kt umah fmly aku x komplen pn?
ataupun korg ni da fed up dgn kpop yg mlanda msia ni? sbb kt tv pn da pndi psg cter2 korea? sbb tv3 da wat liputan spesel sal kpop? sbb rmi artis korea dtg? hmm? hmm? eh, kau igt aku x fed up ke dgn justin bieber tuh? mula2 meletop asyik2 lgu baby2 kt radio, muke bieber kt tv.., time citer2 hindi zaman kuch2 hota hai tu pn sama, duk tayang kt tv, duk putar lgu hindi kt radio, cter indo pn sama, lgu2 indo tuh.. tp pasal pe kau duk bising kt kpop je?sbb ko jeles dgn kecantikan mreka? *eleh..plastik je pun*, dahtu knape kalau dorg tu plastik? i like what i see, so what??

*artis korea seksi2...* *emh, macam gay dorg suma tu**korea2 ni gelap hati...* amboii...sopannye la artis kite yer? yg da trang tang tang berpaksikan agama islam..ish ish..dorg nk seksi pn dorg takda agama kan? eh? gay? cmne ko tau dorg gay ni...ko g skodeng yer..? eh, kalau korg tak paham dorg punye culture duk senyap2 kat umah tolong mak kat dapur. yg adam lambert terang2 came out from da closet tu kau tak kata apa2? sebab apa? sebab adam tu bukan korea? gitu la? heh. ke sebab kau takleh terima dorg tu lg comel2,lawa2, nsem2 dr ko? gelap hati? aduhaaaii...persoalan aku, holywood x gelap hati? yg duk berbikini atas pentas pun ada..em..tak gelap la kot, cerah mata memandang..bolywood pun tak? duk belly dance takpe la kot....*sapa suh ko tgok yg tu?*  persoalan strusnya, kau tak pernah tgok tv? abestu iklan2 kt tv tu bertutup litup satu badan ke? nak tak nak tgok jugak la kan? tipu la kalo tak pernah tertgok iklan kt tv tuh.. mmg tgok tv tu tgok oasis memanjang..tipu la..tipu...booooo... even ko bukak tenet pn ade makhluk2 virtual yg tetibe muncul kt tepi2 tuh..mesti TERtgok jugak kan?

*drpd ko lyn kpop, bek ko lyn nasyid2 tu, ade pekdahnyer..* *ek. elehh kpop, dga nasyid lg bagus laa!* *wey, bek ko martabatkn artis msia la*
besenye org yg ckp cmni cakap tak srupa bikin. panas btol aku org yg guna nama bangsa n agama nk beta ckp org. fyi, aku pn dga la zikir2 tu sume, kau igt 24/7 aku bukak kbs world?? aku pn tgok oasis jugakla! zikir2 hijaz, rabbani tu sume fav aku,,jgn la nk menghukum pminat2 ni ktandusan agama dgn mlulu kalo tak tau ape2.. martabatkn artis msia? peehhh....terbaik la ayat kau. aku bukan x support artis mlayu nih, cuma artis mlayu skang ni da lemau. af la, mentor la, mende2 lagi tah yg ala2 maggi, cepat masak, cepat makan, cepat habes. aku layan artis msia yg ol'skool tu ha. yg suara kompem mnusuk jiwa, lagu pn still putar smpi skang mcm xpdc, spider, wings, bla3..kau igt aku x support? kaset dorg aku beli(tau2 jela zmn dulu), say what??

minat org beza2, ko takleh nk suh org ikut minat kau, so hormat je la minat masing2, dah tak minat, diam. tu pn susah ker?


mood: